Νομοθετική ρύθμιση επεξεργάζεται το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία θα περιορίζεται ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ώστε να μην υποκαθιστά την κυβέρνηση σε βασικές πολιτικές επιλογές, όπως αυτές του καθορισμού των τιμολογίων.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση σέβεται το χαρακτήρα και την αυτονομία της ΡΑΕ και υπολογίζει πολύ στη συμβολή των εργαζομένων, ώστε η Αρχή να παίξει με προοδευτικό και θετικό τρόπο τον ρυθμιστικό ρόλο της.
Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον υπουργό το θέμα του νέου κανονισμού λειτουργίας, ο οποίος βρίσκεται υπό διαμόρφωση από τη διοίκηση του Ρυθμιστή. Ο υπουργός υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε η σύνταξή του να γίνει με τη συμβολή και εκπροσώπου των εργαζομένων.
Όσον αφορά την αναθεώρηση της απόφασης για την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ, η Ολομέλεια της ΡΑΕ που συνεδρίασε χθες, Τρίτη, αποφάσισε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμοι πόροι ή τρόποι περιορισμού των εξόδων. Οπότε, πλέον απομένει στο υπουργείο, όπως δήλωσε και χθες, Τρίτη, ο κ. Λαφαζάνης, να αναζητήσει τις νομικές δυνατότητες ώστε να ακυρώσει την απόφαση.