Μαθητές της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων ζητούν να σταματήσουν τα «λαϊκά δικαστήρια»

Να σταματήσει η στοχοποίηση συμμαθητών τους ζητούν με ανακοίνωση τους μαθητές της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Να σταματήσει η στοχοποίηση συμμαθητών τους ζητούν με ανακοίνωση τους μαθητές της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων.
Στην επιστολή αναφέρουν ότι «δε χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από τα τραγική απώλεια του συμμαθητή μας».

Και συμπληρώνουν «σαν μαθητές δε θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης με το να «καταδικάσουμε» τον οποιοδήποτε».

Και καλούν να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράσταση του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε «πληροφορία».
Τονίζουν ακόμη ότι αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς. «Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών» υπογραμμίζουν.
Στην επιστολή σημειώνουν ότι: «Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά «λαϊκά δικαστήρια» που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων».

Τέλος αναφέρουν έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αστυνομία λέγοντας ακόμη ότι «αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για το χαμό του Βαγγέλη και καλούν τους συμμαθητές τους – όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη οτιδήποτε γνωρίζουν».
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk