Διακεκριμένοι μουσικοί, διεθνούς φήμης λυρικοί καλλιτέχνες και διπλωμάτες αγκαλιάζουν τα Παιδικά Χωριά SOS, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μέσα από την ξεχωριστή μουσική εκδήλωση Ambassadors in Concert in Athens. Ένας διπλωματικός φιλανθρωπικός μουσικός θεσμός, που ξεκίνησε στη Βιέννη πριν ένδεκα χρόνια και τον Μάρτιο του 2014 παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας. Η εφετινή εκδήλωση διοργανώνεται την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, ώρα 20.30, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την οποία το Ίδρυμα Ωνάση προσέφερε αφιλοκερδώς για αυτό τον σκοπό.
Οι πρεσβευτές της Αυστραλίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Εσθονίας, Ιαπωνίας, Καναδά, Λουξεμβούργου, Βρετανίας, Μεξικού, Ουγγαρίας και Σλοβακίας, καθώς και οι σύζυγοί τους, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, είτε συνεισφέροντας στη διοργάνωση είτε ακόμα προσφέροντας την τέχνη τους με έργα των Βιβάλντι, Σούμπερτ, Ροσίνι, αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι. Συμπράττουν διακεκριμένοι μουσικοί και διεθνούς φήμης λυρικοί καλλιτέχνες όπως Σοφία Κυανίδου, Ειρήνη Καράγιαννη, Χριστίνα Πουλίτση, Νίκος Ξανθούλης κ.ά. Επίσης, ο συνθέτης Δημήτρης Αράπης θα παρουσιάσει ένα νέο του έργο.
Τον σχεδιασμό του φωτισμού της βραδιάς προσφέρει η διεθνούς φήμης και βραβευμένη με ΕΜΜΥ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 Ελευθερία Ντεκώ και την καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση παραγωγής έχει ο καλλιτέχνης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκος Τσαούσης.
Το σύνολο των εσόδων αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης θα διατεθεί για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα.
Εισιτήρια για την εκδήλωση διατίθενται μόνο από τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, στο τηλ. 210-900.5800 ή ηλεκτρονικά μέσα από το www.sgt.gr. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν ως τα 45 ευρώ.
«Ambassadors in Concert» στην Αθήνα
Οι «Ambassadors in Concert» (AiC) είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2003 ως μια ιδιωτική πρωτοβουλία των πρεσβευτών που υπηρετούσαν στη Βιέννη και των φίλων τους στην Αυστρία, αλλά και στο εξωτερικό. Δημιουργήθηκαν έπειτα από ιδέα του πρέσβη Λίβιου Μπότα, τότε μόνιμου αντιπροσώπου της Ρουμανίας στον ΟΑΣΕ και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με την ουσιαστική υποστήριξη του έλληνα διπλωμάτη κ. Κωνσταντίνου Πρεβεδουράκη.
Έως σήμερα, περισσότεροι από 80 διπλωμάτες διαφορετικών χωρών έχουν λάβει μέρος στις ετήσιες συναυλίες, που γίνονται πάντοτε στη Βιέννη, συνεισφέροντας περισσότερα από 75.000 ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όλοι οι συμμετέχοντες καθώς και οργανωτές προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αυτός ο διπλωματικός φιλανθρωπικός μουσικός θεσμός, διοργανώνεται στην Ελλάδα με την ονομασία Ambassadors in Concert in Athens με τη συμμετοχή διπλωματών που υπηρετούν στην Ελλάδα ή μελών των οικογενειών τους και ελλήνων καλλιτεχνών.
Η συνεισφορά των AiC έχει μια βαθιά και ουσιαστική ηθική συμβολή και πρακτική υποστήριξη σε κοινωφελείς οργανισμούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν κοινωνικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο.