Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα δεχθεί τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι στην Ουάσινγκτον στις 17 Απριλίου για να συζητήσουν σειρά θεμάτων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων της κρίσης στην Ουκρανία και της αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

«Η Ιταλία είναι σημαντική σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και εταίρος σε ένα μεγάλο εύρος παγκόσμιων προκλήσεων» αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Με την ευκαιρία της πρώτης επίσκεψης του Ρέντσι στην Ουάσινγκτον, οι δύο ηγέτες «θα συζητήσουν για την υποστήριξη στην Ουκρανία και τις κοινές προσπάθειες των ΗΠΑ και της ΕΕ να αναγκάσουν τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία να συμμορφωθούν με τις συνθήκες του Μινσκ» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσης οι Ομπάμα και Ρέντσι θα αναφερθούν στην ανάγκη «η διεθνής κοινότητα να συνεχίσει τις προσπάθειές της εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και των άλλων εξτρεμιστών σε όλη τη Μέση Ανατολή», σημείωσε ο Λευκός Οίκος.

Η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, το διεθνές εμπόριο, η κλιματική αλλαγή και θέματα ενέργειας θα είναι επίσης στην ατζέντα των δύο ηγετών, όπως και η κατάσταση στη Λιβύη.