Στο γεγονός ότι υποθέσεις δωροδοκίας εκ μέρους γερμανικών εταιρειών οπλικών συστημάτων, έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα και στις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, απέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, υποστηρίζοντας ότι «έπρεπε να αντιδράσουν οι ευρωβουλευτές» και επισημαίνοντας ότι είναι η τρίτη φορά που ο κ. Σουλτς τού επιτίθεται προσωπικά.

Επισήμανε ότι ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει την πρώτη φορά, για την οποία τον ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρα, και πρόσθεσε ότι ήταν πάντα ιδιαίτερα προσεκτικός απέναντι στον γερμανικό λαό με τον οποίο δεν υπάρχουν διαφορές. Τόνισε ακόμα ότι είναι η γερμανική κυβέρνηση που θεωρεί ότι μπορεί να δίνει εντολές σαν να είναι η χώρα μας, χώρα υποτελών και όχι εταίρων.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι υποθέσεις της δωροδοκίας, ελλήνων αξιωματούχων, από γερμανικές εταιρείες οπλικών συστημάτων βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να παρέχει αμέσως οποιοδήποτε στοιχείο ζητηθεί.

Ως δεύτερο βήμα στην όλη υπόθεση που αφορά τρεις γερμανικές εταιρείες θα είναι να ζητηθούν από την Γερμανία τα στοιχεία, ενώ επισήμανε ότι οι Γερμανοί πολιτικοί υποστηρίζουν τις γερμανικές εταιρείες και προστατεύουν τα διάφορα πρόσωπα.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, ο κ. Καμμένος είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Πρόσθεσε ότι τίποτα δεν «θα μπει στο συρτάρι» από την πλευρά της Ελλάδας, στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα και χαρακτήρισε ως «ευχάριστη» την περίπτωση που η κ. Μέρκελ «αποφασίσει να βάλει στο πλάι τον κ. Σόιμπλε, που δεν χάρηκε με την συνάντηση της Δευτέρας, και τον κ. Σουλτς».

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για «στενότητα στην ρευστότητα» δεν προκύπτουν από το ευρωπαϊκό Δίκαιο ή την πρακτική που ακολουθεί η ΕΚΤ και χαρακτήρισε την πολιτική της ως «εκβιαστική πολιτική κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «οικεία θελήσει δεν θα αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα υλοποιεί απόλυτα την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, ενώ εκείνοι που δεν την υλοποιούν είναι η ΕΚΤ και η γερμανική κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει κανένα Μνημόνιο, ούτε υπαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο, θα πληρώσουμε ό,τι είναι να πληρώσουμε, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών» είπε, ενώ επέκρινε τον κ. Ντράγκι για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες.

Επίσης είπε ότι εξαιτίας του γεγονότος πως η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου είναι «μια πολιτική-γέφυρα», μη δεσμευτική για την χώρα με την έννοια που έχει μια συνθήκη, δεν πρόκειται να έλθει προς ψήφιση στην Βουλή.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο κ. Καμμένος είπε ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος προασπίζουν και εφαρμόζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Τέλος, απευθυνόμενος στον προσκεκλημένο της εκπομπής κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, έθεσε το ερώτημα «πώς γίνεται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να υποστηρίζει ότι τα παράλια των Ιμίων είναι τουρκικά και να μην βγαίνει η ΝΔ, εξαιρουμένης της Ε.Βόζεμπεργκ, να απαντήσει ότι τα παράλια των Ιμίων, εκεί που έπεσαν οι τρεις αξιωματικοί, είναι ελληνικά».