Στο ετήσιο συνέδριο Brussels Forum που διοργανώνει μεταξύ 20 -22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ των ΗΠΑ (German Marshall Fund of the United States -GMF) θα μετάσχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Brussels Forum θα βρεθούν κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής, επενδυτές, εταιρικά στελέχη και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο διεθνής επενδυτής Τζορτζ Σόρος, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, κ,.α..

Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ακόμη ανώτεροι υπάλληλοι από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών, αμερικανοί αξιωματούχοι, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Βαρουφάκης θα απευθύνει μία εκ των κεντρικών ομιλιών του Brussels Forum το απόγευμα του Σαββάτου.