Τέσσερις γαλλόφωνες τανίες εντάσσονται στον εορτασμό της αυριανής Ημέρας Γαλλοφωνίας –TV5 Monde στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –Εικόνες του 21ου Αιώνα ·εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το TV5 Monde.

Αναλυτικότερα θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες.
«Η Ελλάδα των Χρήστου Χρυσόπουλου, Πέτρου Μάρκαρη και Έρσης Σωτηροπούλου» του Νικολά Oτεμάν, ένας στοχασμός πάνω στις ελληνικές και ευρωπαϊκές ταυτότητες, μέσα από τα λόγια, την τέχνη, τις αναμνήσεις, αλλά και τους περιπάτους των τριών διάσημων Ελλήνων συγγραφέων που αναφέρονται στον τίτλο (17:30, αίθ. Τώνια Μαρκετάκη)
«Μόνες με τις ιστορίες μας» («Alone with Our Stories», 2001) του Χούμπερτ Ζάουπερ, ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο δυσάρεστο γεγονός ότι στη Γαλλία, μία στις δέκα γυναίκες υφίσταται βία στα χέρια του συντρόφου της (13:00, Ολύμπιον)
«Το καταφύγιο» («L’Abri», 2014) του Φερνάν Μελγκάρ που αναδεικνύει τις εργασίες που γίνονται καθημερινά σε ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης για αστέγους στη Λωζάννη (15:45, Ολύμπιον).
«Η αυτοκρατορία των οσμών του Κιμ Νουέν» («The Empire of Scents», Καναδάς, 2014) του Κιμ Νουέν, ένα ντοκιμαντέρ το μεγαλείο της αίσθησης της όσφρησης (18:00, αίθ. Φρίντα Λιάππα).