Άμεσα πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας τα οποία έχουν δρομολογηθεί εδώ και μήνες στους δήμους, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης τους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν σήμερα.

Ο υπουργός εργασίας ανέφερε, επίσης, στο προεδρείο της Ομοσπονδίας και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης του υπουργείου Εργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τους όρους υλοποίησής των προγραμμάτων αυτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου και το προεδρείο της ΚΕΔΕ συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της παρακολούθησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. Επίσης, στην έκδοση βοηθητικού υλικού όπως είναι ο «χάρτης» δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, προκειμένου οι επιλεχθέντες από το πρόγραμμα άνεργοι να ξέρουν επακριβώς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Από την πλευρά του το προεδρείο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, έθεσε στον υπουργό Εργασίας εργασιακά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους εργαζομένους στους δήμους της χώρας, θέματα ασφαλιστικής ισότητας με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και προβλήματα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων. Ζήτησαν επίσης, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που θα απασχοληθούν μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα επόμενα νομοθετικά βήματα του υπουργείου στο πεδίο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.