Εγγύηση 300.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τραπεζικό Κ. Δέδε με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο ήρε τη διαφωνία εισαγγελέως και ανακριτή.
Ο συγκεκριμένος απολογήθηκε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή διότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο βοήθησε στη διακίνηση των μιζών από τα εξοπλιστικά για την προμήθεια των Σούπερ Πούμα.
Ο κ. Μαλλής είχε την άποψη ότι πρέπει να προφυλακιστεί, αλλά διαφώνησε η εισαγγελέας με το Δικαστικό Συμβούλιο να παίρνει θέση υπέρ της και να αφήνει ελεύθερο τον τραπεζικό.
Ειδικότερα οι κ. Δέδες κατηγορείται ότι μέσω φορολογικών παραδείσων διακίνησε το ποσό των 2.738.301 ευρώ και των 80.000 δολαρίων, τα οποία κατέληγαν σε λογαριασμούς των αντιπροσώπων εταιρειών όπλων και ειδικότερα των Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου, που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες των εταιρειών ΚΕΣΤΡΕΛ και της υπεράκτιας ΜΑLWEL.
Ο κατηγορούμενος ήταν υπάλληλος της θυγατρικής της APLPHA BANK στο Λονδίνο στην οποία υπαγόταν και η Alpha Bank LTD στο νησί Τζέρσεϊ Κατηγορείται ότι έδινε αιτιολογίες για τη μεταφορά μεγάλων ποσών που κατέληγαν στους αποδέκτες των μιζών και συγκατηγορουμένους του Αλέξανδρο Τσάτσο, Σταύρο Κομνόπουλο (ενεργητική δωροδοκία) και τους Θεόδωρο Μόσχο, Ι. Ράμμο και Π. Στράντζαλη (παθητική δωροδοκία).
Οι μεταφορές γίνονταν και μέσω της Royal Bank of Scotland όπου επίσης εργάστηκε ο κατηγορούμενος και ορισμένα ποσά κατευθύνονταν και στο νησί Guernsey.
Η προμήθεια στην οποία διακινήθηκαν μίζες αφορούσε 10 ελικόπτερα Σούπερ Πούμα από τη γαλλική εταιρεία Eurocopter.