«Όποιος συμβούλευσε τον Βαρουφάκη (στη σύνταξη της λίστας μεταρρυθμίσεων) δεν είναι κατ’ ανάγκην εσωτερικός παράγοντας» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας το email Χαρδούβελη. «Το email Βαρουφάκη και το email Χαρδουβέλη δεν έχουν και τόση διαφορά» τόνισε.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ANT1 ο κ. Δένδιας προειδοποίησε ότι «τα δημοσιονομικά αντέχουν μέχρι τις πρώτες ημέρες Απριλίου και ελπίζω αυτά που μού λένε να μην είναι ακριβή».

Ο βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «έχει καταφέρει να δημιουργήσει μέτωπο εναντίον της χώρας που πρέπει να αποκλιμακωθεί γρήγορα». «Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε και να οδηγηθούμε σε αβελτερία» προειδοποίησε ο βουλευτής.

«Στα Eurogroup κάνει διάλεξη σε υπουργούς πλουσιότερων αλλά και φτωχότερων χωρών… Δεν είναι κακό να λες ‘όχι’, αλλά πρέπει να είσαι σοβαρός να υποδεικνύεις διέξοδο, και να δημιουργείς συμμαχίες» διευκρίνισε ο κ. Δένδιας.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ διευκρίνισε πως «είπα τις απόψεις μου πολύ καθαρά, και έχω πολύ ήσυχη τη συνείδηση μου η ευθύνη ανήκει πλέον σε άλλους».