Οι βέλτιστες πρακτικές στον τουρισμό από κάθε γωνιά της Ελλάδας βραβεύτηκαν στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2015, την Πέμπτη στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Στα Tourism Awards αναδεικνύονται όλοι οι επιμέρους τομείς του ταξιδιού, της φιλοξενίας και της αναψυχής (Travel, Hospitality & Leisure). Εφέτος μάλιστα διπλασιάστηκε ο αριθμός των υποψηφιοτήτων, ενώ τριπλασιάστηκε ο αριθμός των εταιρειών που συμμετείχαν.
Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε ανεξάρτητη 16μελή κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από πανεπιστημιακούς και επιφανείς προσωπικότητες, με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι κ.κ. Νίκος Σκουλάς, Γιάννης Μπουτάρης, Peter Economides, Γιάννης Τσεκλένης και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.
Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον κ. Κωνσταντίνο Δεκαβάλλα για τη συνεισφορά του στην Αρχιτεκτονική του Ελληνικού Τουρισμού, στην κυρία Λυδία Καρρά για τα Μονοπάτια Πολιτισμού της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, στην αεροπορική εταιρία Aegean Airlines για τη διαχείριση της κρίσης που προέκυψε με την πτώχευση ρωσικών tour operators, στην ταξιδιωτική δημοσιογράφο κυρία RachelHoward για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και στις κυρίες Αναστασία Ψάλτη και Μάγια Τσόκλη για την ανάδειξη της Τήνου μέσα από το περιοδικό ΤΑΜΑ.
Τα Tourism Awards 2015 διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η έκδοση Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Στο διαγωνιστικό κομμάτι, οι βραβεύσεις καλύπτουν ένα πολυδιάστατο φάσμα και αγγίζουν όλες τις εκφάνσεις της ταξιδιωτικής εμπειρίας στην Ελλάδα.
Μεταξύ των βραβευθέντων είναι:
∙Nikki Beach, Χρυσό βραβείο Στρατηγικής Επένδυσης,
∙New Hotel, Χρυσό βραβείο Αρχιτεκτονικής,
∙The Excelsior Hotel, Χρυσό βραβείο Αναπαλαίωσης,
∙Kivotos Luxury Boutique Hotel, Χρυσό βραβείο Συνολικής Αριστείας Μικρής Ξενοδοχειακής Μονάδας,
∙Astra Suites Santorini, Χρυσό βραβείο Συνολικής Αριστείας Μικρής Ξενοδοχειακής Μονάδας,
∙Thalatta Hotel, Αργυρό βραβείο Καινοτομίας Εμπειρίας για τη δημιουργία βιβλιοθήκης παραλίας,
∙Αυλή, Χρυσό βραβείο Εξαιρετικής Ποιότητας Εμπειρίας,
∙Grace Hotels, Χρυσό βραβείο Εξαιρετικής Ποιότητας Εμπειρίας για το πρόγραμμα Bespoke,
∙Spetses Mini Marathon, Χρυσό βραβείο Αθλητικού Τουρισμού,
∙Navarino Challenge, Χρυσό βραβείο Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας,
∙Athens Open Air Film Festival, Χρυσό βραβείο Πολιτιστικού Τουρισμού,
∙Σελήνη, Χρυσό Βραβείο Γαστρονομίας,
∙Sani Resort, Αργυρό βραβείο Καινοτόμου concept εστιατορίου για την «Ντομάτα»,
∙Κατώγι Αβέρωφ, Χρυσό βραβείο Οινικής Κουλτούρας
Δώδεκα βραβεία (3 Χρυσά, 5 Ασημένια και 4 Χάλκινα) απέσπασε η εταιρία ΗotelBrain για τα υπό διαχείρισή της ξενοδοχεία. Πιο συγκεκριμένα: Χρυσό Βραβείο για τη HotelBrain στην κατηγορία «Διαχείριση Ξενοδοχειακών Μονάδων», Χρυσό Βραβείο για το Kivotos Luxury Boutique Hotel στη Μύκονο, στην κατηγορία «Συνολική Αριστεία Μικρής Ξενοδοχειακής Μονάδας», Ασημένιο Βραβείο για το Grand Forest Metsovo στο Μέτσοβο, στην κατηγορία «Εξαιρετική Ποιότητα Υπηρεσιών», Ασημένιο Βραβείο για το Ammos Hotel στην Σκύρο, στην κατηγορία «Σχέση Ποιότητας –Τιμής», Χάλκινο Βραβείο για το Archipelagos Hotel στη Μύκονο, στην κατηγορία «Καινοτομία στον Τομέα του F&B», Χάλκινο Βραβείο για το Porto Kea Suites στην Κέα, στην κατηγορία «Εξαιρετική Ποιότητα Εμπειρίας» και Χάλκινο Βραβείο για το Cressa Ghitonia στην Κρήτη, στην κατηγορία «Εξαιρετική Ποιότητα Εμπειρίας».
Βραβεία απέσπασαν επίσης τα συνεργαζόμενα με τη HotelBrain ξενοδοχεία: Aristi Mountain Resort (με την Conciege Communication), Χρυσό Βραβείο, στην κατηγορία «Εξαιρετική Ποιότητα Υπηρεσιών», Thalatta Seaside Hotel (με την Concierge Communication), Ασημένιο Βραβείο, στην κατηγορία «Καινοτομία Εμπειρίας» και Katikies Hotel (με την εταιρεία Paturn Branding Firm), Aσημένιο Βραβείο, στην κατηγορία «Group Rebranding» καθώς και το Santorini Secret (με την εταιρεία Atcom), Ασημένιο Βραβείο, στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Παρουσία και Επικοινωνία» και Boheme Mykonos (με την εταιρία Χ2 Ιnteractive Web Agency), Χάλκινο Βραβείο, στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Παρουσία και Επικοινωνία».
Για δεύτερη χρονιά διακρίθηκε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., ο οποίος απέσπασε Χρυσό βραβείο στην ενότητα «Ανακύκλωση / Διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων» της κατηγορίας «Sustainability & Operations», καθώς και Ασημένιο βραβείο στην ενότητα «Πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου» της κατηγορίας «Strategy & Innovation».
Σημαντική διάκριση απέσπασε και ο φορέας πιστοποίησης PEOPLECERT με το ACCESSIBILITY PASS, στον διαγωνισμό, καθώς τιμήθηκε με Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Specialty Offering – Accessibility.