«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέρας που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, το αντιμετωπίζουμε βήμα-βήμα κι όχι με σπασμωδικές κινήσεις», ανέφερε o Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής σε συνεντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Χτες είχαμε τον πρώτο αγώνα που εφαρμόστηκαν με αυστηρότητα τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί. Ο διαιτητής με το που διαπιστώνει είσοδο φιλάθλων, διακόπτει οριστικά τον αγώνα» προσέθεσε στον
Αlpha 989, ενώ εκτίμησε ότι «αν εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα με αυστηρότητα, χωρίς να λάβουμε υπ’ όψιν κανένα πολιτικό κόστος, το φαινόμενο αυτό θα είναι υπό έλεγχο σε βάθος χρόνου».

«Το επόμενο 10ήμερο θα έρθει το νομοσχέδιο που θα αυστηροποιεί το πλαίσιο», ενώ τόνισε πως «από το επόμενο πρωτάθλημα θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο και δεν θα γίνονται αγώνες όπου δεν έχει τοποθετηθεί το σύστημα».

Τέλος για τους συνδέσμους είπε πως, «είτε θα μετατραπούν σε λέσχες που θα λειτουργούν με ευθύνη των ΠΑΕ ή αν δεν θέλουν οι ΠΑΕ, δεν θα έχουν καμία σχέση και καμία επαφή. Θα παραμείνουν αστικά σωματεία και χωρίς σχέση με τις ΠΑΕ. Αν υπάρξουν κρυφές επαφές με ΠΑΕ, οι ποινές θα είναι πολύ αυστηρές, και θα υπάρξει ποινική αντιμετώπιση του φαινομένου».