«Τα τεχνικά κλιμάκια δεν έρχονται στην Αθήνα για πολιτική διαπραγμάτευση, δεν είναι εξουσιοδοτημένα για κάτι τέτοιο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει η σχέση που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση με την τρόικα.

«Μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Δεν γίνεται στη βάση μνημονιακών απαιτήσεων και μέτρων γίνεται στη βάση πρωτοβουλιών και ενός σχεδίου που καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση. Ανταλλάσσονται τεχνικού τύπου πληροφορίες, υπάρχει τεκμηρίωση από την ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο υπουργός στο Mega μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των δανειστών γίνεται μία συζήτηση στη βάση των μεταρρυθμίσεων που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση.

Σκοπός των επαφών είναι η αποκατάσταση μιας ισότιμης σχέσης εμπιστοσύνης, η οποία θα οδηγήσει σε μια συζήτηση που αφορά στο μείζον θέμα της χρηματοδότησης, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα και στην επίδραση αυτού στην Ευρώπη, ο κ. Σκουρλέτης, μίλησε για «καταλυτικό ρόλο της χώρας».

«Όπως έχετε αντιληφθεί δεν υπάρχει απέναντί μας μια Ευρώπη, μια φωνή. Το συμπέρασμα που έχουμε βγάλει μετά τις εκλογές είναι ότι το αρραγές μέτωπο, αυτός ο τείχος που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα πλέον έχει ρωγμές. Αυτή είναι η δυναμική επίδραση του αποτελέσματος των εκλογών στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο καταλυτικός ρόλος της μικρής εδώ πέρα αυτής χώρας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε, έχει μια τεράστια πολιτική διάσταση και μια τεράστια πολιτική αξία. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του έχει ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της Ευρώπης» σημείωσε.

Αναφορικά με τα αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους μας ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Να σας πω ειλικρινά δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ξέρουμε όμως τι θέλουμε, πού θέλουμε να πάμε. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις οι οποίες θα είναι πολύ καλύτερες για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και με όρους καθημερινότητας αντιμετώπισης των προβλημάτων αλλά και με όρους εθνικής αξιοπρέπειας».