«Κόντρα» ανάμεσα στον πρώην υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη ξέσπασε στην Βουλή με αφορμή την καταγγελία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσων Γ. Ρωμανιά για την μη έγκυρη σύνταξη των αναλογιστικών μελετών των ασφαλιστικών ταμείων, βάσει υπολογίστηκαν μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε ότι κανείς υπουργός δεν παρεμβαίνει σε αναλογιστικές μελέτες και κάλεσε την κυβέρνηση «εφόσον είναι λάθος οι αναλογιστικές μελέτες και υπάρχουν χρήματα» να καταθέσει τροπολογία προκειμένου να μειώσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και να αυξήσει τις συντάξεις.

Απαντώντας ο κ. Στρατούλης είπε: «Δεν μπορεί υπουργός που προχώρησε σε σφαγιασμό των συντάξεων να ζητά από την παρούσα κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση των συντάξεων». Ενώ όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης δήλωσε ότι «τον σφαγιασμό που έγινε στις συντάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον αποκαταστήσει μόλις η οικονομία σταθεί στα πόδια της».

«Αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που είχε προγραμματίσει και προϋπολογίσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τον κ. Βρούτση θα είχαμε προχωρήσει σε μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15%. Όταν εμείς επί ενάμιση μήνα προσπαθούμε να αποτρέψουμε μια καταστροφή είναι υποκριτικό να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα. Αν έμπαιναν σε ισχύ οι μνημονιακές διατάξεις θα έπρεπε να πάρουμε 810 εκ. ευρώ από τους πολίτες. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, ούτε σε σας κ. Βρούτση ούτε στην τρόικα», κατέληξε ο κ. Στρατούλης.