Σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους και εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών έχει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της παρουσίας της στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού ΙΤΒ 2015, η οποία ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου στο Βερολίνο.
Η αναπληρώτρια υπουργός, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Πάνο Λειβαδά, συμμετείχε με 31 ομολόγους της στις εργασίες της 5ης Συνάντησης υπουργών Τουρισμού για τον «Δρόμο του Μεταξιού» (5th Silk Road Summit), του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ).
Στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai, ο τελευταίος εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του ΠΟΤ προς τον ελληνικό τουρισμό και δήλωσε ότι θέτει το δίκτυο και τον μηχανισμό του Οργανισμού στη διάθεση του ελληνικού τουρισμού. Προσκάλεσε επίσης την κυρία Κουντουρά σε συνάντηση εργασίας στην έδρα του ΠΟΤ στη Μαδρίτη, προκειμένου να εξετασθούν οι τάσεις του τουρισμού παγκοσμίως, η ανάληψη κοινών δράσεων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η εξεύρεση τρόπων περαιτέρω ενίσχυσης της τόσο σημαντικής διμερούς συνεργασίας.
Η αναπληρώτρια υπουργός συναντήθηκε με σημαντικούς εταίρους της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας και εκπροσώπους γερμανικών ΜΜΕ, με αντικείμενο θέματα που αφορούν την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, αλλά και την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εμπλουτίσει την τουριστική προσφορά της Ελλάδας.
Το ελληνικό περίπτερο, το οποίο πλαισίωσαν πάνω από 60 συνεκθέτες, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος της πόλης του Βερολίνου κ. Michael Mueller, η Ομοσπονδιακή υφυπουργός Οικονομίας και Ενέργειας κυρία Iris Gleicke, ο κ. Christian Goeke μέλος του Δ.Σ. της έκθεσης, καθώς και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Τουρισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας. Κατά τις επαφές με τους γερμανούς επισήμους επιβεβαιώθηκαν τα φιλικά αισθήματα των γερμανών πολιτών προς τη χώρα και η πρόθεσή τους να επιλέξουν και εφέτος την Ελλάδα ως τόπο διακοπών.
Η ΙΤΒ άνοιξε τις πύλες τις στις 4 Μαρτίου, με τη συμμετοχή 180 και πλέον χωρών. Στη συνέντευξη τύπου των εγκαινίων ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων κ. Norbert Fiebig εξήρε την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού για το 2015, εκτιμώντας διψήφιο ποσοστό αύξησης της τουριστικής κίνησης για την Ελλάδα.
Η ελληνική αποστολή περιηγήθηκε τους χώρους των ελλήνων συνεκθετών, όπου η αναπληρώτρια υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για θέματα τουρισμού με εκπροσώπους των δήμων, των περιφερειών αλλά και του ιδιωτικού τομέα.
Το πρόγραμμα της αναπληρώτριας υπουργού, η οποία επιστρέφει το βράδυ της Παρασκευής, περιλαμβάνει πλήθος συναντήσεων και επαφών με σημαντικούς παράγοντες της γερμανικής τουριστικής αγοράς, διεθνή ΜΜΕ και αντιπροσωπείες άλλων χωρών.