Τον δρόμο του χρήματος για τον εντοπισμό των εκατομμυρίων ευρώ (30 συνολικά) των λύτρων της απαγωγής Παναγόπουλου αναζητούν εναγώνια με ερωτήσεις τους οι ανακριτές Διαφθοράς κυρία Ρέα Κατσιβέλη και κ. Δημήτρης Φούκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Βλαστός που απολογείται σήμερα, Τετάρτη, στους ανακριτές για δεύτερη ημέρα αποκάλυψε ότι ένα μέρος από τα εκατομμύρια ευρώ βγήκαν από τη χώρα μας με πλοίο γνωστού πλοιοκτήτη (εικάζεται ότι δεν γνώριζε) και τα χρήματα μπήκαν πάλι στην Ελλάδα για να θαφτούν κάτω από τη γη προκειμένου να μην αποκαλυφθούν ποτέ.
«Πονοκέφαλος» για τις αρχές τα εκατομμύρια ευρώ που λείπουν, αφού φαίνεται ότι υπάρχουν «εγκέφαλοι» οι οποίοι δεν έχουν αποκαλυφθεί, ενώ είναι άγνωστο αν χρησιμοποιούνται και για άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάκριση έχουν φτάσει πληροφορίες για λογαριασμούς και σε ελληνικές τράπεζες, που ανοίχτηκαν για να χαθούν τα ίχνη των χρημάτων, αφού κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ποσά από τέτοια εγκληματική πράξη κρύβονταν σε πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.
Για τη Λίτσα είπε: «Θέλω να μπει 10 χρόνια μέσα για να μάθει»
Σήμερα, Τετάρτη, ο Βλαστός βρίσκεται για δεύτερη ημέρα ενώπιον των ανακριτών κατηγορούμενος για κακουργήματα βαριά, αφού του αποδίδεται ο ρόλος αρχηγού μαζί με τους Βασίλη Στεφανάκο και Γιάννη Σκαφτούρο στο κύκλωμα «νονών» των φυλακών. Ο Π. Βλαστός έχει μάλιστα τοποθετηθεί και για την εξαδέλφη Λίτσα, που κάρφωσε το κύκλωμα, λέγοντας: «Θέλω να μπει και αυτή δέκα χρόνια μέσα για να μάθει».
Φαίνεται πάντως ότι η διάθεσή του να συνεργαστεί και να βοηθήσει την ανάκριση έχει σχέση με την πρόθεση να πέσει στα «μαλακά» και πρόσωπο για το οποίο ενδιαφέρεται.
Ο Π. Βλαστός ρωτήθηκε επίμονα για όλες τις εκρήξεις, εκβιασμούς και άλλες παράνομες πράξεις που του αποδίδει η εξαδέλφη με την απολογία της. Η τελευταία κρατείται ακόμα στη ΓΑΔΑ, αφού εκκρεμεί σε βάρος της ένταλμα προσωρινής κράτησης μετά την απολογία της ενώπιον των ανακριτών.
Από όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκε μόνο τη βομβιστική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων κυρίας Σοφίας Πετράκη, που είχε ερευνήσει την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο του βαρυποινίτη με τη συνεργασία άλλων ποινικών από τα Τρίκαλα τον Φεβρουάριο του 2013.
Ομολόγησε ότι η επίθεση έγινε για «εκφοβισμό», ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει σχέση με την επίθεση εναντίον της προέδρου Εφετών κυρίας Παρασκευής Καλαϊτζή, η οποία δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου. Χαρακτηρίζει επίσης «κατασκευασμένη» την κατάθεση της εξαδέλφης του, Λίτσας, και την αμφισβητεί ευθέως.
Με ενδιαφέρον αναμένονται τις επόμενες ημέρες οι απολογίες των άλλων αρχηγών Β. Στεφανάκου και Ι. Σκαφτούρου, καθώς και του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός του εκβιασμού εναντίον του κρατουμένου για μίζες στα εξοπλιστικά Γιάννη Σμπώκου.
Θα απολογηθεί και ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος επίσης κατηγορείται για εμπλοκή στο κύκλωμα των «νονών»…