Κείμενο που αναρτήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην ιστοσελίδα athens indymedia κάνει λόγο για έναρξη απεργίας πείνας των φυλακισμένων στον Κορυδαλλό μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ). Στην ανάρτηση γίνεται λόγος για «σκευωρία εναντίον συγγενών και φίλων τους» και επιτίθενται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Το κείμενο αναφέρει:
«Οι σύντροφοι της ΣΠΦ ξεκινάν απεργία πείνας μέχρι θανάτου, χωρίς κανένα ενδεχόμενο οπισθοχώρησης, για την απίστευτη σκευωρία εναντίον των συγγενών τους και προσώπων του φιλικού περιβάλλοντος των τελευταίων.
Κατηγορούν την 60χρονη μητέρα των αδερφών Τσάκαλου, τη σύζυγο του Γεράσιμου Τσάκαλου, μια φίλη της μητέρας τους και τον παιδικό φίλο του αδερφού του Γιώργου Πολυδώρου.
Χωρίς κανένα στοιχείο και μόνο για εκδικητικούς λόγους προς τους φυλακισμένους τραβάνε το σχοινί στα άκρα στήνοντας ένα τερατούργημα. Μόνο ψέματα και δημιουργία κλίματος.
Ο σύριζα συμπεριφέρεται χειρότερα από τους ακροδεξιούς νεοδημοκράτες. Η αντιτρομοκρατική πλέον λειτουργεί πιο αυθαίρετα από ποτέ. Απλά ντροπή… Θα ακολουθήσει κείμενο των κρατούμενων αργότερα».
Η ανακοίνωση του «Πυρήνα φυλακής της ΣΠΦ»

Με ανακοίνωσή της που εμφανίστηκε αργότερα στον ίδιο ιστότοπο, ο «Πυρήνας φυλακής» επαναφέρει το ίδιο αίτημα για άμεση απελευθέρωση των συγγενών και των φίλων τους υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Σε αυτό κάνουν οι Όλγα Οικονομίδου, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Χάρης Χατζημιχελάκης, Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, Γιώργος Πολύδωρος, Παναγιώτης Αργυρού, Δαμιανός Μπολάνο και Θεόφιλος Μαυρόπουλος κάνουν αναφορά σε αποκάλυψη του σχεδίου απόδρασης που είχαν από τις φυλακές Κορυδαλλού το οποίο δεν εκτελέστηκε λόγω της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Στη συνέχεια μιλούν για «ένα πρωτοφανές παιχνίδι κατασκευής ενόχων» με στόχο συγγενείς και φίλους, ενώ αντικρούουν τους ισχυρισμούς της Αντιτρομοκρατικής για ευρήματα αναφέροντας: «Για μια τσάντα με ρούχα; Για κάποια χρήματα που προέρχονται από συνεισφορές και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο πρόσωπο μας; Ή για τα περίφημα “σκοπευτικά laser”; Ο άνθρωπος ούτε καν ήξερε ότι υπήρχαν laser μέσα στην τσάντα. Επίσης, το πιο σημαντικό, τα laser αυτά είναι παιχνίδια που πουλάνε 2 ευρώ στο Μοναστηράκι και τα θέλαμε για να δημιουργήσουμε σύγχυση κατά τη διάρκεια της επίθεσης».

Για την Αγγελική Σπυροπούλου εξηγούν πως οι ίδιοι της πρότειναν να πάει στο πατρικό των συντρόφων τους και εκείνη ζήτησε προσωρινή φιλοξενία: «Η Αγγελική είναι σπάνια συντρόφισσα και μας συνδέει απεριόριστη πολιτική συγγένεια. Οι 2 σύντροφοι της είχαν πει ότι αν κάποια στιγμή βρεθεί σε δύσκολη θέση να πάει σπίτι τους. Γιατί εμείς δεν πουλάμε ούτε τις ιδέες, ούτε τους ανθρώπους μας».

Και καταλήγει η ανακοίνωση με ευθεία επίθεση στην Αντιτρομοκρατική: «Η Αντιτρομοκρατική ξεπέρασε τα όρια. Οι αντίπαλοί της είμαστε εμείς, και όχι οι συγγενείς μας. Ως εδώ, λοιπόν. Από σήμερα, 2/3, ξεκινάμε απεργία πείνας μέχρι θανάτου για να προστατεύσουμε τους συγγενείς μας και τους φίλους τους, ώστε να μη μπουν φυλακή. Όλη η ευθύνη είναι δικιά μας, και μόνο εμείς θα τη σηκώσουμε. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Αν βάλουν αυτούς στη φυλακή, προτιμάμε να διαλέξουμε το θάνατο. Αυτό σημαίνει ευθύνη, και ο καθένας κάνει τις επιλογές του…»