Δύο νέα δωρεάν προγράμματα προαγωγής και αγωγής υγείας στους τομείς της διατροφής, της υγείας αλλά και της σωστής στάσης του σώματος σε καθημερινές δραστηριότητες πραγματοποιεί ο δήμος Αθηναίων.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η απόκτηση γνώσεων και η υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών πάνω σε θέματα διατροφής και λειτουργικότητας του σώματος, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής ζωής των σε δημοτών και των κατοίκων της Αθήνας.
Τα προγράμματα υλοποιούνται από επιστημονικό προσωπικό του δήμου στους χώρους τριών δημοτικών ατρείων και συγκεκριμένα στο 1ο δημοτικό ιατρείο (Σόλωνος 78), στο 2Α δημοτικό ιατρείο (Πρωταγόρα 3, Παγκράτι) και στο 3ο δημοτικό ιατρείο (Θεσσαλονίκης 48 & Ηρακλειδών, Πετράλωνα).
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 13 Μαρτίου 2015 στο τηλέφωνο: 210-3626587. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν.
Τα προγράμματα ξεκινούν στις 16 Μαρτίου και διαρκούν 6 εβδομάδες, ενώ αποτελούνται από δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις σε ομάδες 15 ατόμων κυρίως τις πρωινές ώρες.