• Αναζήτηση

Βρέθηκε μωρό τριχωτού ρινόκερου

Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν και μάλιστα καλοδιατηρημένα τα απολιθώματα ενός τριχωτού ρινόκερου βρεφικής ηλικίας. Η ανακάλυψη έγινε από κυνηγούς στην περιοχή Sakha της Σιβηρίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, το μωρό που έλαβε την ονομασία Sasha είχε ηλικία 18 μηνών όταν έχασε τη ζωή του πριν από δέκα χιλιάδες έτη. Η εξαιρετική κατάσταση του απολιθώματος επιτρέπει στους επιστήμονες να εξαγάγουν γενετικό υλικό.

Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν και μάλιστα καλοδιατηρημένα τα απολιθώματα ενός τριχωτού ρινόκερου βρεφικής ηλικίας. Η ανακάλυψη έγινε από κυνηγούς στην περιοχή Sakha της Σιβηρίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, το μωρό που έλαβε την ονομασία Sasha είχε ηλικία 18 μηνών όταν έχασε τη ζωή του πριν από δέκα χιλιάδες έτη. Η εξαιρετική κατάσταση του απολιθώματος επιτρέπει στους επιστήμονες να εξαγάγουν γενετικό υλικό. Συγκεκριμένα οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να εξαγάγουν DNA από το τρίχωμα, τα αφτιά, το ένα μάτι, τα ρουθούνια και το στόμα του μικρού ρινόκερου.

Η ανακάλυψη είναι άκρως σημαντική αφού, μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί τα απολιθώματα μόλις πέντε ενήλικων τριχωτών ρινόκερων σε ολόκληρο τον κόσμο. Οπως συνέβη και με τα μαμούθ, έτσι και οι τριχωτοί ρινόκεροι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Το κυνήγι από τον άνθρωπο, η αδυναμία προσαρμογής σε κλιματικές αλλαγές και ίσως κάποια επιδημία είναι ορισμένες από τις πιθανές αιτίες της εξαφάνισης των τριχωτών ρινόκερων.

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk