Συζήτηση μιας ώρας με τους ευρωβουλευτές της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα με τις λέξεις, πιθανότατα κάποιοι να εννοούν μεταρρυθμίσεις την οπισθοδρόμηση. Εμείς στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα είμαστε στο πλευρό του Τσίπρα. Δεν θα ενισχύσουμε αυτούς που θέλουν να πάνε την Ελλάδα πίσω».

«Οι πρώτες αποφάσεις για την παιδεία δεν είναι μεταρρύθμιση είναι οπισθοδρόμηση». Σε ζητήματα όμως πραγματικής σύγκρουσης όπως για παράδειγμα η φοροδιαφυγή και ο περιορισμός της διαφθοράς, αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα ψηφιστούν από το Ποτάμι, είπε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις γιατί ο Αλέξης Τσίπρας συνεργάζεται με ένα ακροδεξιό κόμμα. «Αυτή είναι απάντηση που πρέπει να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι εγώ», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Ίσως η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που είπε ο Βαρουφάκης στο BBC ότι με το Ποτάμι θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε ενώ από τον Καμμένο πήραμε λευκή επιταγή», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωράκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος εκτίμησε ότι «οι προτάσεις που κατέθεσε και που θα καταθέσει το Ποτάμι τις επόμενες εβδομάδες, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να υπάρξει ανάπτυξη και δουλειές στην Ελλάδα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του σημείωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια της Ευρώπης και σημαντικών ανθρώπων όπως είναι ο Μάρτιν Σουλτς, ώστε να αναδιατάξει τις δυνάμεις της και να προχωρήσει μπροστά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φέρχοφσταντ. Κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο κ. Θεοδωράκης θα έχει επίσης συνάντηση με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.