Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται πλέον τα μέλη σπείρας που κατηγορούνται ότι λήστευαν και χτυπούσαν ηλικιωμένους σε περιοχές του Πειραιά.
Συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας ενώ αναζητούνται άλλοι δυο συνεργοί τους. Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν το πρωί και το απόγευμα της Τετάρτης τρια άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 36 ετών και μία γυναίκα 31 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους, ηλικίας 31 και 37 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία –κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, βαριές σωματικές βλάβες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει, το τελευταίο εξάμηνο, εγκληματική ομάδα, η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραττε ληστείες σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τα μέλη της σπείρας επιδείκνυαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά και δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σωματική βία ή να τραυματίζουν τα θύματά τους με σφυριά, λοστούς και συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης χρημάτων και κοσμημάτων».
Στη συνέχεια, τα μέλη της σπείρας διέθεταν προς πώληση τα αφαιρεθέντα τιμαλφή, στην 31χρονη, η οποία είναι υπάλληλος σε ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή του Πειραιά, ιδιοκτησίας του 37χρονου που αναζητείται.
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι την τελευταία εβδομάδα διέπραξαν τρεις ληστείες, δύο στα Καμίνια και μία στο Κερατσίνι, κατά τις οποίες οι συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισέβαλαν παραβιάζοντας παράθυρα και πόρτες στις οικίες και με χρήση σωματικής βίας σε βάρος των ηλικιωμένων ενοίκων, αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατοχή τους και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πολλές ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις και φωτογραφικές μηχανές), πολλά χρυσαφικά, 18 ρολόγια χειρός, όπλα διαφόρων ειδών και διαμετρημάτων και φυσίγγια, σπαθιά, μαχαίρια και χειροπέδες, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος, αυτοσχέδια εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από τρεις γλάστρες, με ισάριθμα δενδρύλλια, λάμπες πυρακτώσεως, ανεμιστήρα και θερμόμετρα και αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή με έντεκα δενδρύλλια κάνναβης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται για να διαπιστωθεί το μέγεθος της δράσης των κατηγορουμένων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.