Τη διατήρηση της ανεξαρτησίας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΤΣΑΥ) –ένα από τα βασικά αιτήματα γιατρών και φαρμακοποιών – φέρεται να δεσμεύθηκε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης στους εκπροσώπους των υγειονομικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκο, του ΠΦΣ κ. Κώστα Λουράντο, της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Θανάση Κατσίκη και του ΠΚΣ (Κτηνιάτρων) κυρία Αθηνά Τραχήλη, φέρεται να τους είπε ότι το ΕΤΑΑ δεν θα ενταχθεί στον ΟΑΕΕ.
Επίσης, τους είπε ότι οι άμεσες πρωτοβουλίες του υπουργείου αφορούν επίσης:
  • Την κατάργηση του νόμου που κατοχυρώνειτη σύνταξη των 360 ευρώ αλλά εξαιρεί τουςασφαλισμένους του ΤΣΑΥ (ΕΤΑΑ).
  • Την κατάθεση ρύθμισης σύμφωνα με την οποία θα είναι εγγυημένη για όλους η αναλογική σύνταξη, από την στιγμή που πληρώνονται κανονικά οι εισφορές.
  • Την απόδοση στους μονοσυνταξιούχους δύο ποσών σύνταξης αντί μίας, οι οποίες αθροιστικά θα δίνουν το ίδιο σύνολο, έτσι ώστε το ποσό της μείωσης να είναι μικρότερο.
Επιπλέον, ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ότι στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι η στελέχωση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ με προσωπικό καθώς και η αξιοποίηση των συστημάτων μηχανοργάνωσης, προκειμένου να διασφαλισθεί η σωστή λειτουργία του Ταμείου.
Στη συνάντηση ήταν παρών ο νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ κ. Στάθης Τσούκαλος.