Την έντονη αντίδραση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά προκάλεσε η δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι στη μεταξύ τους συνάντηση θα της πει «καλώς ήρθες και άντε με το καλό να φύγεις».

«Αυτές τις ώρες βρίσκονται σε εξέλιξη κρισιμότατες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της χώρας μας. Το τελευταίο λοιπόν πράγμα που με απασχολεί είναι τα ευφυολογήματα του αγαπητού Δημάρχου Θεσσαλονίκης, με τα οποία στρέφεται συνεχώς κατά του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης» δήλωσε η υφυπουργός.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο δήμαρχος διαφωνεί με την ύπαρξη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, θεωρώντας ότι δεν έχει ρόλο.

Στη δήλωσή της, η υφυπουργός στη δήλωση της σημειώνει: «Είμαι υποχρεωμένη όμως να του υπενθυμίσω, ότι η Μακεδονία και η Θράκη εκτείνονται από τη Φλώρινα ως τον Έβρο και δεν εξαντλούνται στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι επιλογή της κυβέρνησης να αναβαθμιστεί ο ρόλος και η σημασία του, μια επιλογή που έχει την απόλυτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αποτελεί ξεκάθαρη ανάγκη του τόπου».

Η συνάντηση της υφυπουργού με τον δήμαρχο είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης, όμως δεν έγινε και σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, την ακύρωσε ο κ. Μπουτάρης.

Στη γραπτή δήλωσή της, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά υπογραμμίζει: «Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι πάντοτε καλοδεχούμενος στο υπουργείο, όπως και κάθε δήμαρχος της Μακεδονίας και της Θράκης, ανεξάρτητα από το μέγεθος του δήμου του. Όμως, ως υφυπουργός της κυβέρνησης, έχω ως προτεραιότητα πολύ πιο σημαντικά καθήκοντα από το να απαντώ σε άκαιρες επιθέσεις. Όποιος κατάλαβε-κατάλαβε, δεν θα επανέρθω επί του θέματος».