Γ. Πανούσης: Στόχος σε 100 ημέρες να κλείσει η Αμυγδαλέζα

Δίωρη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Γιάννης Πανούσης.

Δίωρη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Γιάννης Πανούσης.

Κατά τη συνάντηση συζήτησαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των κέντρων κράτησης, για την χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.α.
Όπως ανέφερε ο κ.Πανούσης «στόχος είναι σε 100 ημέρες να κλείσει η Αυγδαλέζα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να προχωρήσουν οι διαμορφώσεις χώρων Αττικής για τρια κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και θέλουμε να την επιταχύνουμε» λέγοντας ότι η «Αμυγδαλέζα, σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους χώρους, δεν μπορεί να αλλάξει μορφή»
Για τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα σημείωσε ότι «μια επιτροπή που συστήνεται θα προχωρήσει σε επανέλεγχο όλων των φακέλων για έναν προς έναν. Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι άρρωστοι, ασυνόδευτοι ανήλικοι, μετανάστες με σημαντικό χρόνο κράτησης ακόμα και 18 μήνες, ποιοι δικαιούνται άσυλο, ποιοι δεν μπορούν να απελαθούν κ.α κατηγορίες και αναμένεται τις προσεχείς 5-10 ημέρες να παραδώσει τα στοιχεία. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά».
Στη συνέχεια, όπως σημείωσε, «θα εφαρμόσουμε την λεγόμενη «εποπτευόμενη ελευθερία»». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν την εικόνα ότι όλοι αυτοί θα φύγουν αύριο αλλά η διαδικασία της αποχώρησης από την Αμυγδαλέζα θα γίνει σταδιακά.
Αυτοί οι άνθρωποι, όπως είπε, μπήκαν παράνομα στη χώρα, χρήζουν βοήθειας, θα γνωρίζουν οι Αρχές που βρίσκονται και λανθασμένα έχει δοθεί η εντύπωση ότι όλοι αυτοί ξαφνικά θα βρεθούν ανεξέλεγκτοι στην Ομόνοια.
Θα υπάρξει μέριμνα, σημείωσε, για κάποιες κατηγορίες μεταναστών όπως άρρωστους και για ασυνόδευτους ανήλικους ενώ σε όσους δεν έχουν κάπου να μείνουν θα τους δοθεί μια λίστα με χώρους όπως κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων για να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο κλπ και να μην κοιμούνται στα παγκάκια.
Για τη διαχείριση των μεταναστευτικών δομών ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι το θέμα είναι ευρωπαϊκό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Το γαλήνιο μπλε του Ιονίου… Το ιστιοφόρο, υπερπολυτελές, με κατάλευκα και χρυσαφένια πανιά, που έκαναν φαντασμαγορικό άνοιγμα, υπακούοντας σε μηχανισμό τελευταίας τεχνολογίας, έμοιαζε να... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk