Συνελήφθη την Τετάρτη 46χρονος ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε σκύλο, σε χωριό της Μακρακώμης Φθιώτιδας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.
Ειδικότερα το μεσημέρι της Τρίτης, σε χωριό της Μακρακώμης, ο 46χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε έναν σκύλο, ιδιοκτησίας 31χρονου έξω από ποιμνιοστάσιο του παθόντα.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο 46χρονος κατείχε νόμιμα.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Μακρακώμης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή.Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά».