Το όραμά της για έναν «έξυπνο» τρόπο ζωής παρουσίασε η Samsung, στο ευρωπαϊκό φόρουμ της (EU Forum 2015) που διοργάνωσε στο Μόντε Κάρλο, στο Μονακό. Ανάμεσα στα προϊόντα που ξεχώρισαν ήταν οι νέες ακόμα πιο «έξυπνες» τηλεοράσεις της, οι κομψές μπάρες ήχου για κρυστάλλινη απόδοση και τα κομψά smartphones της «γαλαξιακής» οικογένειας που έρχονται για να αναθερμάνουν τις… κοινωνικές σχέσεις.



Παράθυρο στο τηλεοπτικό περιεχόμενο αποτελεί η νέα τηλεόραση JS9500

«Ζωντανή» ψυχαγωγία

Ο νοτιοκορεατικός κολοσσός αποκάλυψε νέα μοντέλα υπερτηλεοράσεων SUHD, τα οποία υπόσχονται υψηλή ποιότητα εικόνας, απίστευτη αντίθεση και φωτεινότητα και ακόμα πιο «ζωντανά» χρώματα. Χάρη στον έξυπνο μηχανισμό αναβάθμισης, οι νέες τηλεοράσεις αναλύουν αυτόματα τη φωτεινότητα των εικόνων, μειώνοντας έτσι την ενεργειακή κατανάλωση και προσαρμόζοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα αντίθεσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία νανοκρυστάλλων των συγκεκριμένων μοντέλων, προσφέρει στους τηλεθεατές 64 φορές μεγαλύτερη απόδοση χρωμάτων συγκριτικά με άλλες τηλεοράσεις. Πρόκειται για τα τρία νέα μοντέλα (JS9500, JS9000 και JS8500) με διαστάσεις που ξεκινούν από τις 48 ίντσες και αγγίζουν τις 88 ίντσες, για κάθε γούστο και χώρο.

Ακόμα, από το 2015, όλες οι νέες «έξυπνες» τηλεοράσεις της Samsung θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό Tizen, το οποίο υπόσχεται τη «δικτύωση» του δέκτη και παράλληλα προσφέρει μια εύχρηστη πλατφόρμα στους προγραμματιστές για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και υπηρεσιών.

Η εντυπωσιακή «κάψουλα» ήχου WAM7500

Ηχος με προηγμένο… σχεδιασμό

Στον παλμό των συστημάτων surround, η Samsung παρουσίασε τις εντυπωσιακές «κάψουλες» ήχου WAM7500 και WAM6500, που συνδυάζουν απόδοση και μοντέρνο σχεδιασμό που ξεφεύγει από το συνηθισμένο, όπως επίσης και μια νέα σειρά κυρτών ασύρματων soundbars που συνοδεύουν τις κυρτές της τηλεοράσεις αλλά και τις… μουσικές προτιμήσεις του κατόχου τους μέσω της λειτουργίας Multiroom.

Το λεπτό Galaxy A3

Κοινωνική δικτύωση και ταχύτητα

Τα «γαλαξιακά» smartphones του νοτιοκορεατικού κολοσσού της σειράς Α, διαθέτουν κομψό σχεδιασμό και ενισχυμένα χαρακτηριστικά που «τρέχουν» παράλληλα με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και ενισχύουν την ψηφιακή ταυτότητα των χρηστών. Ετσι, τα Galaxy A7, A5 και Α3 – από τα οποία τα Α5 και Α3 κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά – είναι εξοπλισμένα με μπροστινή κάμερα 5MP για καθαρότερες selfies ενώ προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργίας «κινούμενων φωτογραφιών» μέσω animatedGIFs. Τα «αστεράκια» της Samsung υποστηρίζουν ακόμα LTE για αστραπιαίο «ανέβασμα» φωτογραφιών και βίντεο στα social media.