Μίνι οπλοστάσιο βρέθηκε στην κατοχή ενός 56χρονου ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν πολλά πιστόλια, τουφέκια, μαχαίρια, χειροβομβίδες, φωτοβολίδες, φυσίγγια κ.α.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Όπλων και Φωτοβολίδων από το Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των τριών ετών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ΄εξακολούθηση και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.
Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα τις 3 Φεβρουαρίου όταν πραγματοποιήθηκε έρευνα σε συνεργείο (μάντρα) αυτοκινήτων του 56χρονου, σε αγροτική περιοχή στον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταζητούμενου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στον περιβάλλοντα χώρο του συνεργείου, εντοπίστηκε σταθμευμένο ύποπτο φορτηγό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν χειροβομβίδες, πιστόλια, πολεμικά τυφέκια, σιδερογροθιές, γεμιστήρες και δεκάδες χιλιάδες φυσίγγια.
Ακολούθησε έλεγχος στο όχημα όσο και σε άλλους χώρους του συνεργείου, στην οικία και σε δεύτερο αυτοκίνητο του δράστη όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Εννιά αμυντικές χειροβομβίδες, πέντε πολεμικά τυφέκια, δύο περίστροφα, τρία πιστόλια, εκ των οποίων ένα κρότου και ένα αυτοσχέδιο (τύπου στιλό), 29.385 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, 960 φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, δέκα σιδερογροθιές, τέσσερις θήκες όπλων, επτά φωτοβολίδες, δύο γεμιστήρες, ένα κλείστρο, πέντε μαχαίρια, μια μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος, ένα μεταλλικό τόξο, δεκαέξι βέλη και τρεις μύτες τόξου, ένα σπρέϋ πιπεριού και μία συσκευή εκπομπής λέιζερ. Ακόμη κατασχέθηκαν πολλές κάρτες και συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα εστάλησαν στα Εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ «η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τη διαλεύκανση της δράσης του, αλλά και τη διερεύνηση στοιχείων που αφορούν στην προέλευση και προορισμό του κατασχεθέντα οπλισμού» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.