Οι ΑΝΕΛ θα ψηφίζουν νομοσχέδια ανάλογα με τις αρχές τους δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν συμφωνούν σε κάτι, δεν θα το ψηφίζουν.

Εύλογη, χαρακτήρισε, την τοποθέτηση του κ. Καμμένου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Σακελλαρίδης, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει πολύ καλή συνεννόηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και εκφράζοντας την εκτίμηση ότι δεν θα έρθει στη Βουλή κάποιο νομοσχέδιο που να μην μπορεί να ψηφιστεί και από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Π.Καμμένος δήλωσε: «Οι ΑΝΕΛ είμαστε μία κοινοβουλευτική ομάδα 13 βουλευτών, η οποία, αυτή τη στιγμή, ψηφίζει ανάλογα με τις αρχές, με τις οποίες εξελέγη μέσα στη Βουλή. Εάν λοιπόν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές μας και, ιδίως, τις κόκκινες γραμμές, δεν θα το ψηφίσουμε. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει το στίγμα της, πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ τόνισε ότι τα σενάρια τρομοκρατίας δεν ήταν πραγματικά. «Δεν είδαμε καταστροφές. Δεν είδαμε να κλείνουν τράπεζες, να αδειάζουν τα ΑΤΜ, δεν είδαμε αυτό το κλίμα τρόμου που προσπαθούσε να επιβάλλει η απερχόμενη κυβέρνηση στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε εύλογη τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ και σημείωσε πως θα υπάρχει τακτική και εποικοδομητική επικοινωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για τα νομοσχέδια.

Ο Γ.Σακελλαρίδης σημείωσε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα εισαχθεί στη Βουλή κάποιο νόμοσχέδιο που να μην μπορεί να ψηφιστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους ΑΝΕΛ.