Την αναστολή της κυκλοφορίας του για λίγες εβδομάδες ανακοίνωσαν συντάκτες του γαλλικού Charlie Hebdo, μετά την επίθεση στα γραφεία του που συγκλόνισε την Ευρώπη.

Οι συντάκτες «χρειάζονται χρόνο για να επανέλθουν» ανέφεραν στελέχη του, ανανεώνοντας το ραντεβού για τις επόμενες εβδομάδες.

Η εκπρόσωπος Αν Ομέλ μίλησε για μεγάλο στρες και κόπωση της συντακτικής ομάδας, απορρίπτοντας την ίδια ώρα πως η προσωρινή διακοπή σχετίζεται με απειλές.

Ανάλογη ήταν και η αιτολόγηση του Μισέλ Σαλιόν, που μίλησε εξ ονόματος των εκδοτών, και υπογράμμισε πως η απόφαση είναι προσωρινή και «υπάρχει μέλλον».

Στην ιστοσελίδα του, το Charlie Hebdo περιορίζεται στο εξής μήνυμα προς τους αναγνώστες: «Η συντακτική ομάδα, βαθιά συγκινημένη από την αλληλεγγύη που μας δείξατε, δεν σας ξεχνά και σας δίνει ραντεβού τις επόμενες εβδομάδες στα περίπτερα».

Μέτα την επίθεση, το περιοδικό είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο τον προφήτη Μωάμεθ προκαλώντας αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο για τη «βλάσφημη απεικόνιση». Το τεύχος εκείνο, που έχει μείνει περισσότερο από το κανονικό στα περίπτερα και τυπώθηκε κατ’ εξαίρεση σε εκατομμύρια αντίτυπα, είχε γίνει ανάρπαστο από τις πρώτες κιόλας ώρες της κυκλφοορίας του.