Στη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες εστιάζει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες την Τετάρτη όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «θα είναι ενδεχομένως το πιο ενδιαφέρον γεγονός» της εβδομάδας.

Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο πληροφοριών προερχόμενων από κύκλους της ΕΕ που αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιθυμεί την κατάργηση της τρόικας στην Ελλάδα και ότι η Κομισιόν έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ως το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal ο κ. Τσίπρας αναμένεται επίσης αυτή την εβδομάδα, να επισκεφθεί Ρώμη και Παρίσι και τα επιχειρήματά του κατά της λιτότητας είναι πιθανό να κερδίσουν τη συμπάθεια του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Το Βερολίνο «δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, να έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα (των επισκέψεων) του» και όπως επισημαίνεται, εάν δεν γίνει αυτό (επίσκεψη στο Βερολίνο), μια πρώτη συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του Α. Τσίπρα «φαίνεται πιθανή κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ, στις 12 Φεβρουαρίου» και ότι «πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα».