Ο Βαλς καθησυχάζει την Κίνα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Καθησυχαστικός για την παραμονή της; Ελλάδος στο ευρώ εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς απαντώντας σήμερα Παρασκευή στις κινεζικές ανησυχίες για την κατάσταση στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη.

Χθες, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του πρωθυπουργού της Γαλλίας με τον Κινέζο ομόλογό του στο Πεκίνο, ο Λι Κετσιάνγκ ρώτησε ευθέως τον Μανουέλ Βαλς εάν η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Βαλς ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους για μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ανησυχία για κάτι τέτοιο. «Η Ελλάδα θα παραμείνει, πρέπει να παραμείνει, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας το είπε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς», απάντησε ο Βαλς.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας εστίασε στη βούληση της ευρωζώνης να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά αναφέρθηκε και στις υποχρεώσεις της χώρας μας. «Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση που περνά. Αλλά ταυτόχρονα η Ελλάδα, έτσι λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», είπε.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk