Συγχαρητήρια επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα απέστειλε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Υπενθυμίζεται ότι είχαν βρεθεί «αντίπαλοι» στις τελευταίες δημοτικές εκλογές καθώς και οι δυο διεκδικούσαν το Δήμο.
Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη θέση του Δήμου Πειραιά για το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού, καθώς και στην ανάγκη θέσπισης ενός οικονομικού πόρου από τη λειτουργία του λιμανιού προς όφελος του Πειραιά.
Ο κ. Μώραλης προσκάλεσε τον κ. Δρίτσα να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη νέα του ιδιότητα, για να συζητηθεί διεξοδικά ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για το λιμάνι του Πειραιά.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή «είναι χαρά και τιμή για τον Πειραιά, ένας συμπολίτης μας, ένας άνθρωπος που αγαπά και αγωνίζεται για την πόλη, να αναλαμβάνει αυτό το κρίσιμο πόστο που την αφορά σημαντικά».

Σημειώνεται ακόμη ότι «με ικανοποίηση ακούσαμε ότι η πρώτη δέσμευση και εξαγγελία σας αφορά το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού. Όπως γνωρίζετε αυτή είναι η βασική θέση του Δήμου Πειραιά, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας της πόλης. Έχουμε άλλωστε καταθέσει ως Δήμος ολοκληρωμένη πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση. Για εμάς ο επαναπροσδιορισμός πλέον του ρόλου και του χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά επιβάλλει ως βασική προτεραιότητα την ανάγκη για τη θέσπιση ενός οικονομικού πόρου που αφορά τη λειτουργία του λιμανιού, προς όφελος του Πειραιά και των Πειραιωτών».
Ο κ. Μώραλης ευχήθηκε στον κ. Δρίτσα καλή επιτυχία στο έργο του και πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε σε μια συνεχή και αποτελεσματική συνεργασία για το συμφέρον της πόλης μας που αγαπάμε».