Με δυσκολία πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις το πρωί της Πέμπτης στους δρόμους της Αθήνας λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Ο καιρός θα παραμείνει βροχερός όλη τη διάρκεια της ημέρας και τα φαινόμενα σε Κυκλάδες, νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα, νησιά του Ιονίου και νότια Πελοπόννησο θα είναι έντονα.

    Πιο συγκεκριμένα:

    Αττική

    Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα νότια και ανατολικά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ λίγα χιονιά θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε Μακεδονία και Θράκη. Χιονιά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια νησιά του Ιόνιου και πιθανόν στη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    Τοπικές βροχές, καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Βροχερό το σκηνικό του καιρού στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Ο καιρός την Παρασκευή

    Βροχερός θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή. Στα δυτικά της χώρας θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιονιά στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

    Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χωρά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με σποραδικές βροχές, λίγα χιονιά στα βόρεια ορεινά και τις βραδινές ώρες πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.