Φιντέλ Κάστρο: Δεν εμπιστεύομαι τις ΗΠΑ, δεν απορρίπτω την προσέγγιση

Τη σιωπή του έσπασε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο επί των πρώτων βημάτων προσέγγισης με την Ουάσινγκτον: Χωρίς να κρύβει τις επιφυλάξεις και τη δυσπιστία του, ο Κάστρο εμφανίστηκε ανοικτός στη συνεργασία. Η σιγή του είχε προκαλέσει αμφιβολίες για το εάν στήριζε ή όχι την στάση του νυν προέδρου της Κούβας στις επαφές του με τις ΗΠΑ.

Τη σιωπή του έσπασε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο επί των πρώτων βημάτων προσέγγισης με την Ουάσινγκτον: Χωρίς να κρύβει τις επιφυλάξεις και τη δυσπιστία του, ο Κάστρο εμφανίστηκε ανοικτός στη συνεργασία.

Η σιγή του είχε προκαλέσει αμφιβολίες για το εάν στήριζε ή όχι την στάση του νυν προέδρου της Κούβας στις επαφές του με τις ΗΠΑ.

Σε επιστολή του προς φοιτητικό σύλλογο στην Αβάνα, τμήματα της οποίας δημοσιεύτηκαν και στην εφημερίδα Granma, ο Φιντέλ γράφει: «Δεν εμπιστεύομαι τις ΗΠΑ, ούτε και είχα επαφές μαζί τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως απορρίπτω ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων».

«Πάντοτε θα υποστηρίζω τη συνεργασία και τη φιλία με όλους τους λαούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών μας αντιπάλων» έγραψε.

Όσον αφορά τα βήματα του προέδρου Ραούλ Κάστρο, ο Φιντέλ έγραψε πως «έκανε κινήσεις σε συμφωνία με τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες που του έχουν δοθεί από την Εθνική Συνέλευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας», διαλύοντας έτσι κάθε αμφιβολία για το εάν τις αμφισβητεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk