Σε υψηλά επίπεδα εξαμήνου η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών αναρριχήθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου τον Ιανουάριο. Ο δείκτης ενισχύθηκε στις 106,7 μονάδες, από 105,5 μονάδες το Δεκέμβριο ξεπερνώντας τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που έκανε λόγο για αύξηση στις 106,5 μονάδες.  

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών αναρριχήθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης ενισχύθηκε στις 106,7 μονάδες, από 105,5 μονάδες το Δεκέμβριο ξεπερνώντας τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που έκανε λόγο για αύξηση στις 106,5 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε στις 111,7 μονάδες τον Ιανουάριο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες που τον τοποθετούσαν στις 110,7 μονάδες.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης βασίζεται σε ένα δείγμα 7.000 γερμανικών επιχειρήσεων του τομέα της μεταποίησης, των κατασκευών, του χονδρικού και του λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο του Ifo Κλάους Βολράμπε ο αντίκτυπος της ποσοτικής χαλάρωσης δεν αντικατοπτρίζεται ακόμη στις επιχειρηματικές προσδοκίες, ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως η αποδυνάμωση του ευρώ είναι κάτι θετικό για τις γερμανικές εταιρείες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk