Γαλλία: «Κρυφή» κηδεία για τον Αμεντί Κουλιμπαλί στο Παρίσι

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, εκ των τριών ενόπλων πίσω από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Γαλλίας εδώ και δεκαετίες, ετάφη την Παρασκευή σε κοιμητήριο στα περίχωρα του Παρισιού με απόλυτη μυστικότητα, ενόσω οι γαλλικές αρχές συνεχίζουν το κυνήγι συνεργών των αδελφών Κουασί που αιματοκύλισαν το περιοδικό Charlie Hebdo.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, εκ των τριών ενόπλων πίσω από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Γαλλίας εδώ και δεκαετίες, ετάφη την Παρασκευή σε κοιμητήριο στα περίχωρα του Παρισιού με απόλυτη μυστικότητα, ενόσω οι γαλλικές αρχές συνεχίζουν το κυνήγι συνεργών των αδελφών Κουασί που αιματοκύλισαν το Charlie Hebdo.

Πηγές της αστυνομίας ανέφερε πως o Αμεντί Κουλιμπαλί ετάφη στο μουσουλμανικό τμήμα κοιμητηρίου στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Δεκαεπτά άνθρωποι έπεσαν νεκροί στις τρεις ημέρες τρόμου που ξεκίνησαν με την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στις 7 Ιανουαρίου.

Ο Κουλιμπαλί, ηλικίας 32 ετών, βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της δημοτικής αστυνομικού στην Μονρούζ και τη δραματική ομηρεία στο εβραϊκό παντοπωλείο που έληξε με το θάνατο τεσσάρων ομήρων την επόμενη ημέρα.

Είχε μητρώο εγκληματικής δράσης και διασυνδέσεις με τουλάχιστον έναν εκ των αδελφών Κουασί, οι οποίοι έσπειραν το θάνατο στο Charlie Hebdo.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk