Τι προσδοκούν τρεις Ελληνες του εξωτερικού

Αισθάνομαι ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Δεν βλέπω πού έγκειται η πολυδιαφημιζόμενη ανάκαμψη.

Μαρία Βασιλάκου
Αντιδήμαρχος της Βιέννης
Αισθάνομαι ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Δεν βλέπω πού έγκειται η πολυδιαφημιζόμενη ανάκαμψη. Βλέπω όμως όλο και περισσότερους ανθρώπους να πεινάνε, να μην έχουν φάρμακα και πρόσβαση στα ιατρεία. Βλέπω ανθρώπους να ψάχνουν για τρόφιμα στα σκουπίδια. Βλέπω μια ανεργία ρεκόρ και ανθρώπους που δουλεύουν αλλά συχνά δεν πληρώνονται. Είναι φανερό ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα λιτότητας. Αλλά η λύση δεν είναι να γίνουμε Μπανγκλαντές, με μισθούς που δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζήσουν. Από την άλλη, η έξοδος από το Μνημόνιο είναι ένα ρίσκο που δεν πρέπει να αψηφήσει κανείς. Τυχόν οικονομικός αποκλεισμός της χώρας θα μπορούσε να κοστίσει ζωές. Μένει λοιπόν η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ως η μοναδική διέξοδος από το αδιέξοδο. Ξέρω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Ελπίζω όμως ότι οι συνάδελφοί μου πολιτικοί θα τα καταφέρουν.
Κώστας Δημητρίου
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας
Κατ’ αρχήν πρέπει να τονίσουμε ότι οι Ελληνες της Γερμανίας είχαν την ελπίδα ότι θα αποφευχθούν αυτή τη χρονική στιγμή οι εκλογές, μια και το κάπως πιο θετικό κλίμα που άρχισε να υπάρχει στη Γερμανία υπέρ της χώρας μας έδινε τη βάσιμη ελπίδα ότι και η στήριξη υπέρ της Ελλάδας θα ήταν μεγαλύτερη για να ξεπεράσει την κρίση. Αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι κανείς μας δεν θα ήθελε να ξαναπεράσει τις εφιαλτικές ημέρες του 2010-2012, όπου τα αρνητικά και πολλές φορές ειρωνικά σχόλια για τη χώρα μας ήταν σε καθημερινή βάση.
Τώρα αυτό που όλοι εμείς ευελπιστούμε είναι να υπάρξει σύντομα μια σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, η οποία θα μπορέσει με σταθερά βήματα να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός κρίσης και σε τροχιά ανάπτυξης πάλι, αλλά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, φτιάχνοντας εξαρχής ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τον πολίτη και πάνω από όλα θα ξαναφέρει στη χώρα την ελπίδα και το χαμόγελο, θα καταφέρει να καταπολεμήσει την ανεργία ώστε να μη χρειάζεται να έρχονται άλλοι απελπισμένοι συμπατριώτες μας στη Γερμανία για να βρουν δουλειά.
Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη χώρα μας στην προσπάθειά της αυτή, προσπαθώντας να πείσουμε τους γερμανούς συμπολίτες μας αλλά και τους πολιτικούς σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε επαφή μας μαζί τους για την ανάγκη της αλληλεγύης προς τη χώρα μας.
Ιωσήφ Ζησιάδης
Βουλευτής του Συνομοσπονδιακού Ελβετικού Κοινοβουλίου 1991-2011
Σε μερικές ώρες, η χώρα μας θα μπορεί επιτέλους να εκφραστεί για τα αποικιοκρατικά μέτρα που πήρε η ευρωπαϊκή ολιγαρχία για τον ελληνικό λαό. Ενας ολόκληρος λαός υπήρξε αντικείμενο ενός τερατώδους πειράματος, αυτού της «θεραπείας – σοκ», που κατέστησε τριτοκοσμική την Ελλάδα.
Η διαπίστωση όλα αυτά τα χρόνια της κοινωνικής αδικίας που έχουμε βιώσει: ο λαός δεν είχε ποτέ το δικαίωμα λόγου! Οι διαδοχικές ή από κοινού κυβερνήσεις της Δεξιάς και του σοσιαλιστικού αντιγράφου της εναλλάσσονταν για να αποτρέψουν τη λαϊκή ετυμηγορία.
Ηγέτες μη δημοκρατικά εκλεγμένοι, η τρόικα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η γερμανική κεντρική τράπεζα (Bundesbank) επέβαλαν τον δικό τους νόμο στη χώρα – λίκνο της δημοκρατίας.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι η νίκη ενός κόμματος, αλλά η νίκη της κοινωνικής οργής κατά των ευρωπαϊκών και ελληνικών διεφθαρμένων ηγετών που κατέστρεψαν τη χώρα.
Μετά το 1945 η Γερμανία είδε το χρέος της να μειώνεται κατά 2/3 για να μπορέσει να ανοικοδομηθεί χωρίς να πληρώσει δεκάρα για την επανόρθωση της Ελλάδας. Αυτό που ήταν δυνατόν χθες θα είναι και αύριο δυνατό με μια πλειοψηφική πολιτική βούληση.
Στις 25 Ιανουαρίου οι Ελληνες έχουν ραντεβού με την Ιστορία. Οι οικονομικές δυνάμεις και τα ανδρείκελά τους διακατέχονται από μεγάλο φόβο για τη μεγάλη υπηρεσία που η Ελλάδα θα προσφέρει σε όλους τους λαούς του κόσμου, αυτής του να σπάσει τα δεσμά του ατελείωτου και παράνομου χρέους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk