Με βροχές, κατά τόπους ισχυρές, θα προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες οι ψηφοφόροι, καθώς το σκηνικό του άστατου καιρού που ξεκίνησε την Παρασκευή θα συνεχιστεί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ειδικότερα:

Το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Πτώση της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές αρχικά στα δυτικά με βαθμιαία επέκταση και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Σε πτώση η θερμοκρασία.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.