Πανάρχαιος κροκόδειλος με δόντια μαχαίρια!

Ανακαλύφθηκαν στην Τανζανία τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα ερπετού που ζούσε όπως δείχνουν οι πρώτες αναλύσεις πολλά εκατομμύρια έτη πριν την έλευση των δεινοσαύρων η οποία υπολογίζεται ότι συνέβη πριν από περίπου 230 εκ. έτη. Πρόκειται για ένα ον που έμοιαζε πολύ με κροκόδειλο και για αυτό οι ερευνητές που τον ανακάλυψαν τον ονόμασαν Nundasuchus songeaensis που σημαίνει «θηρευτής κροκόδειλος». Το πλήρες όνομα του είναι Nundasuchus songeaensis με το δεύτερο συνθετικό να αναφέρεται στην περιοχή που εντοπίστηκαν τα απολιθώματα. Το πλάσμα αυτό είχε μήκος περίπου τρία μέτρα και τα δόντια του ήταν μεγάλα και πολύ κοφτερά. Οι ερευνητές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα δόντια του Nundasuchus έμοιαζαν με μαχαίρια!

Ανακαλύφθηκαν στην Τανζανία τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα ερπετού που ζούσε όπως δείχνουν οι πρώτες αναλύσεις πολλά εκατομμύρια έτη πριν την έλευση των δεινοσαύρων η οποία υπολογίζεται ότι συνέβη πριν από περίπου 230 εκ. έτη. Πρόκειται για ένα ον που έμοιαζε πολύ με κροκόδειλο και για αυτό οι ερευνητές που τον ανακάλυψαν τον ονόμασαν Nundasuchus songeaensis που σημαίνει «θηρευτής κροκόδειλος».

Το πλήρες όνομα του είναι Nundasuchus songeaensis με το δεύτερο συνθετικό να αναφέρεται στην περιοχή που εντοπίστηκαν τα απολιθώματα. Το πλάσμα αυτό είχε μήκος περίπου τρία μέτρα και τα δόντια του ήταν μεγάλα και πολύ κοφτερά. Οι ερευνητές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τα δόντια του Nundasuchus έμοιαζαν με μαχαίρια! Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Vertebrate Paleontology».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk