Χαρδούβελης: Είμαστε ο ιδανικός αποδέκτης της ποσοτικής χαλάρωσης

Την ελπίδα να μην αποκλειστεί η Ελλάδα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για τη μαζική επαναγορά ομολόγων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε πως καμιά άλλη χώρα της ζώνης του ευρώ δεν χρειάζεται την ποσοτική χαλάρωση τόσο όσο η Ελλάδα και τόνισε πως ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα υποφέρει περισσότερο από ό,τι στις άλλες χώρες, λόγω των δυσχερειών στη χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα.

«Είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο αποπληθωρισμό, το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους και τα μεγαλύτερα ποσοστά εσωτερικών επιτοκίων. Θεωρητικά, με βάση τον αποπληθωρισμό και το στόχο για σταθερότητα τιμών της ΕΚΤ, είμαστε ο ιδανικός αποδέκτης του προγράμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επεσήμανε πως αποτελεί αποτυχία της νομισματικής πολιτικής η διατήρηση αυτών των στρεβλώσεων στα επιτόκια των δανείων εντός της ευρωζώνης και ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα έρεπε να αποκλειστεί από το QE της ΕΚΤ, αλλά η νομισματική πολιτική θα έπρεπε να επιτρέπει περισσότερα «ελεύθερα δάνεια» στις εθνικές κεντρικές τράπεζες σε χώρες που έχουν προβλήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk