Εννέα τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ

Η ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησε άνδρα που είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον επιβατών λεωφορείου στο Τελ Αβίβ. Οι αναφορές για τους τραυματίες φτάνουν, κατά ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, ακόμη και τους δέκα, ορισμένοι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Ο δράστης καταδιώχθηκε, τον πυροβόλησε η αστυνομία και συνελήφθη.

Η ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησε άνδρα που είχε επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον επιβατών λεωφορείου στο Τελ Αβίβ.

Αναφέρεται σε τρομοκρατική επίθεση και υποστηρίζει πως ο δράστης ήταν Παλαιστίνιος. Η Χαμάς επικρότησε την επίθεση μιλώντας για «γενναία και ηρωική πράξη».

Ο δράστης είχε μπει ως επιβάτης το πρωί της Τετάρτης σε αστικό λεωφορείο στο Τελ Αβίβ και κατά τη διάρκεια της διαδρομής άρχισε να μαχαιρώνει τους επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τραυματίες ανέρχονται σε εννέα και τέσσερις εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Κατά αναφορές ισραηλινών ΜΜΕ, πρώτο θύμα ήταν ο οδηγός.

Ο δράστης κατάφερε να βγει από το λεωφορείο, καταδιώχθηκε, τον πυροβόλησε η αστυνομία -στο πόδι, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές- και τον συνέλαβε.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφλεντ μίλησε για τρομοκρατική πράξη. Πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομία, για νεαρό Παλαιστίνιο από τη Δυτική Όχθη που είχε μπει παράνομα στις ισραηλινές περιοχές.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk