Μετρημένος ο χρόνος για τη νέα κυβέρνηση

Μπορεί για τους πολίτες που θα κληθούν την Κυριακή να αποφασίσουν για το μέλλον τους…

Μετρημένος ο χρόνος για τη νέα κυβέρνηση | tovima.gr
Μπορεί για τους πολίτες που θα κληθούν την Κυριακή να αποφασίσουν για το μέλλον τους, να είναι σημαντικές οι θέσεις και το σχέδιο των κομμάτων για τη διαχείριση των προβλημάτων της χώρας.

Για το κόμμα ή τα κόμματα όμως που θα αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, εξίσου σημαντικός παράγοντας με τις θέσεις τους, είναι η διαχείριση του πολιτικού χρόνου που έχουν στη διάθεση τους για να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις. Η οικονομία κυρίως δεν έχει το παραμικρό περιθώριο να βρεθεί σε ένα κύκλο αμεριμνησίας και καθυστερήσεων. Αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, επιχειρήσαμε να «αγοράσουμε» πολιτικό χρόνο και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό.

Είναι επιτακτική ανάγκη σε οποιαδήποτε περίπτωση να σχηματιστεί κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν, που θα έχει απόλυτη συναίσθηση του επείγοντος. Η οικονομία, η κοινωνία και βεβαίως οι ευρωπαίοι εταίροι μας, χρειάζεται να λάβουν αμέσως ένα πολιτικό σήμα για τις προθέσεις και τους στόχους της νέας κυβέρνησης. Εσωκομματικά και διακομματικά παιγνίδια, ασκήσεις πολιτικών ισορροπιών δεν έχουν θέση στη σημερινή πραγματικότητα.
Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι…χθες. Η προεκλογική ατμόσφαιρα των συγκρούσεων, των υποσχέσεων, των θεσμικών ακροβατισμών πρέπει να τελειώνει, αν είναι δυνατόν το βράδυ των εκλογών. Ο προεκλογικός διχασμός πρέπει να τελειώνει και να δώσει τη θέση του σε μια προσπάθεια, ελάχιστης έστω, εθνικής συνεννόησης. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για αντεκδικήσεις.

Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ένα σαφές σχέδιο, τόσο για τα πολλά εσωτερικά προβλήματα, όσο και για την κρίσιμη και καθοριστική για το ευρωπαϊκό μας μέλλον διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα όποιου ή όποιων κληθούν από τους πολίτες να διαχειριστούν τις τύχες τους.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk