Δώδεκα άτομα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού προσήχθησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη νύχτα και ανακρίθηκαν για πιθανή υποστήριξη σε σχέση με τις επιθέσεις το τριήμερο που είχε συγκλονίσει τη Γαλλία και την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανός ΥΠΕΞ βρίσκεται στην πόλη για συνομιλίες επί του κινδύνου της τρομοκρατίας. Συναγερμός στον σταθμό Gare de l’Est λόγω ύποπτου πακέτου.

Σύμφωνα με τις αναφορές από τη γαλλική αστυνομία, τη νύχτα προς Παρασκευή προσήχθησαν εννέα άνδρες και τρεις γυναίκες από την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού στην έρευνα για τη δράση των αδελφών Κουασί και του Αμεντί Κουλιμπαλί.

Οι προσαγωγές έγιναν στο Γκρινί, τη Μονρούζ, το Φλορί-Μεροζίς και στο Επινέ-σουρ-Σέιν. Τουλάχιστον δέκα εξ αυτών συνελήφθησαν, σύμφωνα με τις αναφορές.

Οι έρευνες έχουν να κάνουν με παροχή υλικής υποστήριξης στους τρεις νεκρούς ενόπλους αλλά και στην καταζητούμενη Χαγιάτ Μπουμεντιάν (η οποία θεωρείται ότι έχει διαφύγει στη Συρία, μέσω Μαδρίτης και Κωνσταντινούπολης).

Το πρωί της Παρασκευής, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε στο Μέγαρο των Ηλυσίων και συναντήθηκε με τον Φρανσουά Ολάντ.

Οι συναντήσεις που θα έχει ο Κέρι κατά την επίσκεψή του, η οποία είχε αποφασιστεί στις αρχές της εβδομάδας, θα αφορούν φυσικά τον συντονισμό για την αντιμετώπιση του κινδύνου τρομοκρατίας.

Την ίδια στιγμής, «ύποπτο πακέτο» στον κομβικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare de l’Est στο Παρίσι σήμανε συναγερμό. Ο σταθμός εκκενώθηκε.