Έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από το Μπάρι, το στρατιωτικό αεροσκάφος C-27J, που μετέφερε στην Ελλάδα τις σορούς τριών Ελλήνων, εκ των θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του «Norman Atlantic».

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, στις 12:06 το μεσημέρι της Παρασκευής και είναι εν πτήσει προς το Μπάρι.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η μεταφορά των σορών των τριών Ελλήνων που ήταν να γίνει την Πέμπτη, καθυστέρησε μία ημέρα λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών που δεν είχαν ολοκληρωθεί από την ιταλική πλευρά.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί από το αεροδρόμιο του Μπάρι με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Με την ίδια εντολή, τα έξοδα μεταφοράς των σορών των θυμάτων καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο θάνατος αρκετών από τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας φαίνεται πως οφείλεται στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων νεκροψιών.

Στα πτώματα εντοπίστηκαν και εγκαύματα, αλλά δεν θεωρούνται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αιτία πρόκλησης του θανάτου τους.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις Έλληνες, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι από τη νεκροψία απορρέει πως ο θάνατός τους επήλθε γρήγορα, λόγω πνιγμού, εξαιτίας του «σοκ» που υπέστη ο οργανισμός τους από τη χαμηλή θερμοκρασία των υδάτων.