Αυτοκίνητο χτύπησε αστυνομικό στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, σκόπιμα

Μία αστυνομικός χτυπήθηκε από αυτοκίνητο μπροστά από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων τη νύκτα και τραυματίσθηκε ελαφρά. Ο νεαρός οδηγός και ο συνοδηγός τέθηκαν υπό κράτηση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο οδηγός οδηγούσε σκόπιμα το αυτοκίνητο αντίθετα στο ρεύμα αλλά το περιστατικό δεν συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας.

Μία αστυνομικός χτυπήθηκε από αυτοκίνητο μπροστά από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων τη νύκτα και τραυματίσθηκε ελαφρά. Ο νεαρός οδηγός και ο συνοδηγός τέθηκαν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο οδηγός οδηγούσε σκόπιμα το αυτοκίνητο αντίθετα στο ρεύμα αλλά το περιστατικό δεν συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας.

Η αστυνομικός, που ανήκει στη δύναμη ασφαλείας του μεγάρου των Ηλυσίων, χτυπήθηκε τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη από το ΙΧ, το οποίο πήγαινε αντίθετα στο ρεύμα.

Η συνδικαλιστική εκπρόσωπος Στεφανί Ουεμπέρ δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, «ο οδηγός κοίταξε την αστυνομικό στα μάτια» πριν πέσει επάνω της και την ρίξει στο έδαφος.

Δύο άνδρες, ο οδηγός και ο συνοδηγός, συνελήφθησαν και ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνεπιβάτες, διαφεύγουν.

Ο οδηγός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, αλλά η μέτρηση έδειξε περιεκτικότητα σε αλκοόλ μόνο 0,07 γραμ. ανά λίτρο.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν υπάρχει καμία σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, δήλωσε η συνδικαλιστική εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι πιθανότατα ο οδηγός του αυτοκινήτου πανικοβλήθηκε όταν συνειδοποίησε ότι κινείται αντίθετα στον δρόμο μπροστά από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk