Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων – του 54χρονου απότακτου αστυνομικού και του 37χρονου Αλβανού – που συνελήφθησαν στη Καλαμάτα και θεωρούνται μέλη του «επιχειρησιακού βραχίονα» της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού.
Στόχος των αστυνομικών να συγκεντρώσουν επιπλέον στοιχεία για τη δράση των δυο ατόμων και κυρίως μέσα από μαρτυρίες πολιτών να εξακριβώσουν εάν είχαν νοικιάσει σπίτια ή άλλους χώρους που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ως γιάφκες.
Και οι δύο θα οδηγηθούν αύριο Παρασκευή στον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας.
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτια των δυο συλληφθέντων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών μπήκαν τρία σπίτια εκ των οποίων ένα στα Σεπόλια (στο οποίο διέμενε ο 37χρονος) και ένα στη Γλυφάδα καθώς και το πατρικό σπίτι του απότακτου αστυνομικού στη Μάνη.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν βρέθηκε οπλισμός, αλλά κυρίως προσωπικά αντικείμενα, ενώ τα σπίτια εξετάστηκαν εξονυχιστικά για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπώματων και γενετικού υλικού που μπορεί να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στους συνεργούς των κατηγορουμένων.
Οι έρευνες επίσης συνεχίζονται για τον εντοπισμό της 22χρονης με την οποία συνεργαζόταν άμεσα ο Χρ.Ξηρός. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η κοπέλα επισκέπτονταν το διαμέρισμα στα Σεπόλια.
Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ ο 54χρονος που υπηρετούσε παλαιότερα στην ΕΚΑΜ είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση – φιάσκο για τη σύλληψη μελών της 17 Νοέμβρη στην οδό Λουϊζης Ριανκούρ.
Ωστόσο, η σχέση του με τον Χριστόδουλο Ξηρό προέκυψε τον τελευταίο καιρό μέσω του 37χρονου Αλβανού, ο οποίος είναι σεσημασμένος για σωρεία ποινικών αδικημάτων, με επτά διαφορετικά ονόματα και φέρεται ότι ανήκει στην ομάδα έγκλειστου των φυλακών για εκβιάσεις και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.