Η Γαλλία κινητοποιεί 10.000 στρατιώτες για αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Σε υψηλό συναγερμό παραμένει η Γαλλία, κινητοποιώντας 10.000 στρατιώτες για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά το αιματηρό τριήμερο στο Παρίσι ενώ η έρευνα για εντοπισμό πιθανών συνεργών των τρομοκρατών συνεχίζεται. Η τέταρτη καταζητούμενη (η μόνη εν ζωή του «πυρήνα Κουασί») θεωρείται ότι έχει διαφύγει στη Συρία. Ενισχύονται ιδιαίτερα και τα μέτρα για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας.

Σε υψηλό συναγερμό παραμένει η Γαλλία, κινητοποιώντας 10.000 στρατιώτες για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά το αιματηρό τριήμερο στο Παρίσι ενώ η έρευνα για εντοπισμό πιθανών συνεργών των τρομοκρατών συνεχίζεται.

Η τέταρτη καταζητούμενη (η μόνη εν ζωή του «πυρήνα Κουασί») θεωρείται ότι έχει διαφύγει στη Συρία.

Ενισχύονται επίσης ιδιαίτερα και τα μέτρα για την προστασία της εβραϊκής κοινότητας: Για την ασφάλεια εβραϊκών σχολείων και συναγωγών, μετά την ομηρία στο εβραϊκό σούπερμαρκετ την Παρασκευή, θα αναπτυχθούν 5.000 στρατιώτες, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ τη Δευτέρα.

Παράλληλα, μετά το νέα έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης τη Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε την κινητοποίηση 10.000 στρατιωτών σε όλη την επικράτεια.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk