Σούπερ αντίδοτο για το δάγκωμα των φιδιών

Ερευνητές της Σχολής Τροπικής Ιατρικής του Λίβερπουλ αναπτύσσουν ένα πανίσχυρο αντίδοτο ενάντια στο δηλητήριο των φιδιών.

Ερευνητές της Σχολής Τροπικής Ιατρικής του Λίβερπουλ αναπτύσσουν ένα πανίσχυρο αντίδοτο ενάντια στο δηλητήριο των φιδιών. Χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται «antivenomics» οι ερευνητές προσπαθούν να φτιάξουν ένα γενικό αντιοφικό ορό. Ο νέος ορός καταφέρνει να διατηρεί την ισχύ του εκχυλίσματος δηλητηρίου που περιέχει σε αντίθεση με τους περισσότερους αντιοφικούς ορούς που τα εκχυλίσματα είναι αδύναμα.

Επιπλέον ο νέος ορός θα θεραπεύει το δηλητήριο όλων των ειδών φιδιών που υπάρχουν στην υποσαχάρια Αφρική. Υπάρχουν περισσότερα από 20 δηλητηριώδη είδη φιδιών στην υποσαχάρια Αφρική. Η δημιουργία ενός τέτοιου ορού θα σώσει χιλιάδες ζωές αφού στην υποσαχάρια Αφρική 32 χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από δάγκωμα φιδιού ενώ άλλοι 96 χιλιάδες που δέχονται δάγκωμα δεν χάνουν μεν την ζωή τους αλλά αντιμετωπίζουν μόνιμες βλάβες υγείας για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk