Κύκλοι των εξόριστων Κουβανών της Φλόριντα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες φήμες ότι ο ηγέτης της επανάστασης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο πέθανε. Καμία επιβεβαίωση ή διάψευση δεν υπάρχει από την Αβάνα.
Η εφημερίδα Diario Las Americas, που εκδίδεται στη Φλόριντα επικαλείται «κινητικότηττα στους συγγενείς του Κάστρο» και «ένταση σε στρατιωτικούς κύκλους του καθεστώτος». Γράφει επίσης ότι συντάκτης της επικοινώνησε με το Κέντρο Τύπου στην Αβάνα από όπου πληροφορήθηκε ότι «στη διάρκεια της ημέρας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου» χωρίς όμως καμία διευκρίνιση για το θέμα της συνέντευξης.
Ο 88χρονος πρώην πρόεδρος της Κούβας εμφανίστηκε τελευταία φορά δημοσίως πριν από 366 ημέρες, ως επισκέπτης σε έκθεση εικαστικών στην Αβάνα.
Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι δεν έχει κάνει καμία προσωπική δήλωση ή σχόλιο για την ιστορική συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση του αδελφού του, προέδρου Ραούλ Κάστρο, και την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών.