• Αναζήτηση
 • Η εξάρτηση από το κινητό και τα συμπτώματα της

  Είναι δεδομένο ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει περιστρέψει μεγάλο μέρος της καθημερινότητας του γύρω από το κινητό του τηλέφωνο. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τις επιπτώσεις που έχει αυτή η εξάρτηση από το κινητό τηλέφωνο στον άνθρωπο όταν απομακρύνεται από τη συσκευή του. Η απομάκρυνση από τη συσκευή έριχνε την ψυχολογία τους, τους προκαλούσε άγχος, μείωναν την συγκέντρωση σε αυτό που είχαν να κάνουν, αύξαναν την αρτηριακή πίεση ενώ κάποιοι δήλωσαν ότι ένιωσαν αδιαθεσία.

  Είναι δεδομένο ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει περιστρέψει μεγάλο μέρος της καθημερινότητας του γύρω από το κινητό του τηλέφωνο. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τις επιπτώσεις που έχει αυτή η εξάρτηση από το κινητό τηλέφωνο στον άνθρωπο όταν απομακρύνεται από τη συσκευή του.

  Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιζούρι μελέτησαν τι συμβαίνει σε ανθρώπους που για κάποιο λόγο δεν έχουν μαζί τους το κινητό τους τηλέφωνο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές επέλεξαν να μελετήσουν αποκλειστικά κατόχους iPhone. Οπως προέκυψε οι κάτοχοι των κινητών τηλεφώνων όταν απομακρύνονται από τη συσκευή τους αρχίζουν να εμφανίζουν μια σειρά από… συμπτώματα. Η απομάκρυνση από τη συσκευή έριχνε την ψυχολογία τους, τους προκαλούσε άγχος, μείωναν την συγκέντρωση σε αυτό που είχαν να κάνουν, αύξαναν την αρτηριακή πίεση ενώ κάποιοι δήλωσαν ότι ένιωσαν αδιαθεσία. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Computer-Mediated Communications».

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk